tiistai 13. joulukuuta 2011

Welcome to paradise!



Aamulla heti kun silmänsä sai auki, niin huomasi kyllä välittömästi minkälaiseen paratiisiin ollaan oikein tultu, voi jukopliuta sentään!

Käytiin juttelemassa hetki omistajan kämpillä (huh mitkä maisemat terassilta) ja sen jälkeen käveltiin innoissamme mäki alas kohti rantaviivaa. Heti tässä alhaalla alkoi sellaiset rannat ettei voi edes uskoa todeksi! Siis huhhuijaa!!! Joka ikinen ranta on kuin suoraan postikortista.



Somalimerirosvoja selkeästi suurempi vaara on nämä maailman suurimmat kookokset, jotka voi painaa jopa 30 kiloa! Ei siis kannata kävellä suoraan puun alta, ellei välttämättä halua testata kumpi kestää: pää vai kookos? Paikallisten mukaan tuottaa onnea jos kookos putoaa päähän - mutta luulen kyllä, että ainut mitä se tuottaa on vaakakuljetus takaisin suomeen.


Käveltiin ensin tietä toiseen suuntaan (Etelään) ja sitten vielä pitkä matka toiseen suuntaan (Pohjoiseen), jossa oli viimein pieni kylä ja muutama kauppa, josta sai juomia ostettua. Hiukan samanlaisia fiiliksiä kuin Tonga tarjosi minun mielestä tämä tienoo kirkkoineen ja kouluineen. Todella kuuma päivä ja mieletön määrä tuli vuodatettua hikeä tuossa kävellessä.


Älyttömän isoja hämähäkkejä (ei ole myrkyllisiä) on näköjään joka puolella täällä ja hienosti ovat ottaneet sähkölinjatkin hyötykäyttöön. Aika ikävää olisi kuitenkin kävellä pimeässä naama edellä tuollaiseen verkkoon. Sen verran jouduttiin hämppyä häiritsemään, että otettiin yksi hetkeksi verkostaan kuvattavaksi - ja voin kertoa, että ihmiset jotka näki tämän piti meitä täysin mielipuolina. Toki palautin spiderin jälkeenpäin täysin vahingoittumattomana takaisin luontoon. Minulla ei silleen ole mitään hämähäkkiä vastaan, vaikka peloittavan näköinen mulkero onkin. Omassa rauhassaan se vetelee viidakossa verkkoa ja napsii kaikkia inhottavia bugseja saaliiksi - ja hyvä niin! Hämähäkki ei vie minun ruokia, eikä tule samoille apajille yleensä ollenkaan, joten rauha olkoon hänen kanssansa.

Käytiin syömässä todella kivassa rantaravintolassa (Kaz Creole), jonka edustalla oli jälleen niin hieno ranta, että ei tässä ole enää mitään järkeä. Pari pizzaa ja juomat maksoi about 23€, että ei silleen mitään halpaa - kuten ei ole mikään muukaan täällä. Mutta uskomattoman hyvä pizza ja ehkä yksi parhaista mitä olen ikinä syönyt! Pizzassa oli savustettua miekkakalaa, aurinkokuivattuja tomaattia, sipulia, paahdettua oliivia... Huikea!

Takaisinpäin kävellessä tuli tietysti trooppinen sadekuuro ja kasteli meidät aivan totaalisesti, mutta eipä paljon väliä koska muutenkin oli jo hiestä aivan märkä. Raikasti vaan kivasti. Viimeinen mäki meinasi vetää ns. hapoille, mutta selvittiin kuitenkin lopulta keuhkot pihalle puuskuttaen ylös kämpille vesipulloinemme (9 x 0,5l pulloja). Ihan hyvä lenkki, eikä edes yksikään dogi meitä matkalla ahdistellut. Great success!



Loppuilta menikin ihan juomia terassilla juodessa, maisemia ihalleissa ja hyttysiä huitoessa. Juu, jos ei Mauritiuksen Blue Bayllä ollut hyttysiä - niin täällä niitä on! Oikea paratiisin vitsaus. Pitää vissiin hakea muutama hämähäkki tänne huoneeseen niitä metsästämään.



Huomiselle varattiin muuten reissu Praslinin ja La Diguen saarelle, joten rankka - mutta varmasti upea päivä luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti