torstai 15. joulukuuta 2011

Auton vuokraus

Tälle päivälle oli ohjelmassa operaatio autonvuokraus.

Ajattelin ensin, että en ikimaailmassa aja täällä metriäkään, mutta kyllä se nyt vaan on pakko - jos nimittäin aikoo jotain nähdä. Kysyin kyllä skoottereitakin, mutta niitä ei jostain syystä täällä oikein ole tarjolla. Ajaminen Seyshelleillä tapahtuu siis vasemmalla puolella tietä ja pelivaraa on muutama sentti vastaantulijan ja rotkon reunan välillä. Turvallista matkaa...


Kämpän omistaja hoiti nämä tilaushommat ja auto toimitettiin tänne ylös asti - joten varsin kätevästi meni se puoli. Hinta on 39€/päivä ja voidaan lopuksi palauttaa auto lentokentälle ...tai jättää jonnekin kentän päähän - en tajua? No, onneksi on sentään automaattivaihteinen auto. Kansainvälistä ajokorttia ei nyt tällä kertaa sattunut mukaan, mutta ei täällä sellaiset näytä paljon kiinnostavankaan. Vuokrauspaikan äijä antoi vielä pienen lapun mukaan, joka voidaan toimittaa Mauritiukselle (jollekin hänen sukulaiselleen) ja saadaan kuulemma ravintolasta samalla hyvään hintaan ateriat. Heh, nämä on nyt näitä taas, mutta olen kyllä sen verran hullu, että kokeilen jos satutaan paikalle.

No lähdettiin kello 11 aikoihin kaahaamaan etelään johtavaa tietä ja vetelin aina jarrua jonkun hienon mestan osuessa kohdalle. Ja jarruthan savusi jatkuvasti koska hienoja paikkoja täällä todellakin riittää. Päädyttiin lopulta saaren länsipuolelle, josta jatkettiin hitaasti kohti Pohjoista.

Ja nyt haluan jakaa tässä sellaisen piilotetun timantin, että voi hyvät ystävät sentään. Nimittäin Anse Gaulettes-rannan pohjoispäässä (kallioiden luona) on sellainen maanpäällinen paratiisi, että meinasi vanhalla tropiikkijyrälläkin loppua ilma palkeista. Ja tätä mestaa ei mikään opaskirja edes kerro. Siis aivan törkeän hienot maisemat, mahtava uimapaikka ja kaiken huippuna luonnon muovaama uima-allas, jossa voi istuskella samalla kun kalat ui ympärillä. Badabing! Aivan uskomaton mesta! Monta tuntia tuli vaan istuskeltua luonnonporeissa ja ihmeteltyä miten hienoja paikkoja tästä maailmasta voikaan löytyä.

Jatkettiin lopulta kuitenkin retkeä ajamalla tietä edelleen ylöspäin kohti pohjoista, ja saaren puolivälissä vedettiin käännös vuorten yli takaisin saaren itäpuolelle. Päivän toinen uskomattoman hieno paikka löytyi aivan Anse Royale rannan pohjoispäässä. Ei paha!

Syömässä käytiin jälleen loistavaksi havaitussa Kaz Creolessa ja sen jälkeen tankkaamassa auton tankki täyteen gasoliinoa. Bensa maksoi 1,20€/litra, eli yllättäen melko halpaa. Paksi vielä täyteen juomia ja ei kun takaisin ylös kämpille sulattelemaan päivän antia.

Todella mahtava päivä ja entistä vakuuttuneemmaksi tulin tämän Mahen upeudesta.


Nyt kuitenkin tämä turvallisuuspuoli edelleen hiukan mietityttää. Kämpän omistajakin pyörii ja rymyää kaiken yötä lampun kanssa ympäri pusikoita, enkä tiedä mitä hän sieltä oikein etsii? Jotain ihmeellistä täällä täytyy olla?

Huomenna taas uudet kujeet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti