maanantai 26. joulukuuta 2011

Port Louis

Tälle päivälle testiin kolmen kopla: Cap Malheureux, Port Louis ja Wang Thai-ravintola.

Aamulla (kello 12 on minulle aamu täällä) aloitettiin pienet Tapaninpäivä ajelut ja köröteltiin bussilla tästä hiukan pohjoiseen tsekkaamaan Cap Malheureuxin kirkko. Hyvin vaatimaton tämä kirkko sinänsä, mutta hienolla paikalla ja ihan tsekkaamisen arvoinen - ainakin jos majailet jossain pohjoisosissa saarta. Hetken ihmettelyn jälkeen jyrättiin samaa reittiä takaisinpäin, ja suunta Mauritiuksen pääkaupunkiin Port Louisiin.

"Linja-autossa ompi tunnelmaa"


Totta mooses! Suoraan sanottuna kyllä aikamoisia virityksiä nämä bussit ja jotain niiden iästä voi jo päätellä siitäkin, että yhden kyljessä on koko bussin kokoinen mainos: Fly PanAm. Sisällä on myös vanhat kunnon rahastajat, eli suoraan vaan istumaan ja vyölaukkumies tulee sitten myöhemmin perimään velat. Okei, bussit on mitä on, mutta eipähän tule ainakaan kalliiksi tämä kruisailu: Matka aika Pereyberestä Port Louisiin oli noin tunti ja hinta 32 rupiaa (0,85€). Pihtari hoitaa homman...

Port Louis

Port Louis on siis Mauritiuksen pääkaupunki, asukkaita 155 700 ja jonkinlainen kaoottinen yhdistelmä intialaista, afrikkalaista, kreolilaista, kiinalaista ja tiesminkälaista meininkiä. Sinänsä ihan hauska kokemus näin upeiden rantamaisemien kontrastiksi - siis hetken aikaa hauska kokemus.

Jengiä, markkinahumua, meteliä, likaa ja törkyä siis riittää ja loppupäivästä alkoi olemaan mitta todella täynnä ja kurkku huusi neliäänisesti hoosiannaa. Hiukan vielä elohopeaa elimistöön, niin olisin muuttunut jumankeuta kuumemittariksi tai joksikin.

Port Louis on täynnä pieniä labyrinttimaisia kujia ja kaikenlaista totista torvensoittajaa ja yksikätistä rosvoa notkuu kaduilla - mutta päiväsaikaan kuitenkin ilmeisen turvallinen kaupunki. Yöelämää onkin sitten ihan turha etsiä - nimittäin about koko kaupunki tyhjenee illaksi ja ainoa elämä on narkkarit jotka jää puistoihin pyörimään ja trippailemaan. Päiväretkikohteena kannattaa ottaa siis tämä mesta. Hiukan jopa New Orleans tuli joltain osin mieleen, mutta ikävän rapistuneessa kunnossa on kaikki vanhat talot täällä.

Okei, jos jotain kopiovaatteita tai muuta roinaa halvalla halajat, niin sitten olet oikeilla jäljillä - sitä nimittäin löytyy ja paljon! Oikein vanhanliiton kauppahalli löytyy myös ja tietysti China Town - josta saa ainakin näin uuden vuoden alla hommattua oikein kunnon papatit ja jysärit. Hiukan alkoi jo vanhan kinuskipommittajan suu napsaamaan, että verestäisikö pikkuisen muistoja tänä uutena vuonna?


Bussiasema on myös aivan uskomaton kaaos ja kymmeniä busseja lähtee mistä lähtee - ja jotenkin vaan on yritettävä löytää oikea? Onneksi täällä on näitä ihme äijiä ja säätäjiä, jotka kolikon antamalla kiidättää sinut oikealle bussille ja työntää ovesta sisään - joten ongelma on sillä ratkaistu. Problem solved.

Sitten vielä loppuun ravintolatesti.

Käytiin nimittäin syömässä Pereyberen ehkä parhaassa ravintolassa: Wang Thaissa. Hieno sisustus, miellyttävä tunnelma - ja ennen kaikkea loistava ja kohtuuhintainen ruoka! Esimerkiksi meidän annos maksoi about 6,50€ ja saatiin vielä ilmaiset alkupalat ja omistajan kyselyt, että onhan kaikki nyt varmasti hyvää? Whaaat?! Suosittelen todella lämpimästi!

Kohisten kohti uutta vuotta mennään - mutta katsotaan nyt vielä jotain muuta sitä ennen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti