tiistai 6. joulukuuta 2011

Lontoo --> Mauritius

No ni, meidän paikat oli koneessa tietysti aivan takana ja meininki oli kuin olisi ollut joku jääpala coctail-sekoittimessa. Ritiratirallaa! Melko navakkaa turbulenssia paukutti siis koko matkan ja ihan turha oli kuvitella tässä nukkuvansa. Huoh! Kyyhötin jossain ihmeellisessä horroksessa koko matkan, enkä noussut penkistä kertaakaan tai katsonut edes yhtään elokuvaa.

Mauritiukselle laskeuduttiin viimein paikallista aikaa kello 12.45 - ja nyt tulee tärkeä tieto! Tänne Mauritiukselle ei nimittäin todellakaan tulla reppu selässä pyörimään ja etsimään majoitusta, vaan kaikki varaukset on oltava valmiina - ja nämä oikeasti tsekataan. Kesti siis aivan törkeän kauan, ennen kuin päästiin kentältä ulos ja taksilla kohti majoitusta. Tässä vaiheessa olin kyllä jo niin pihalla väsymyksestä, ettei oikein tajunnut enää mistään mitään.

Ulkona tunnelma oli kyllä hyvin miellyttävä, asteita +28c ja maisemat matkalla upean vehreitä ja komeita. Hyvin hienostuneen viekoittelevasti ja flirttailevasti tämä Mauritius lähestyy, ja katsotaan nyt minkälainen romanssi tästä vielä syntyy. Joku Aitutaki (tyynellämerellä) taas räväyttää jo lähestyessä kaikki tiskiin ja sen jälkeen se on kuulkaa menoa. Kuka nyt sitten mistäkin tykkää?

Mitä majoituksiin tulee, niin yleensähän valkkaan ja valitsen jonkun sopivan hintaisen, kivalla paikalla ja mahdollisimman vihreän vaihtoehdon, mutta näissä jouluntienoon varauksissa pätee jumankeuta viidakon lait. Rahamiehet vie ensin päältä mitä haluaa ja loput heitetään sitten haaskana revittäväksi. Eli, otin mitä mätänevästä ruhosta irti lähti - ja mauritiuksen ekalle viikolle ainut vaihtoehto oli Blue Lagoon Hotel. Tämä on ihan perus turistihotelli, mutta nyt tulee pommi: tämä on joku all inclusive mesta! Teille onnekkaille, jotka ette edes tiedä mikä tämä pahamaineinen all-inclusive on, niin tiedoksi, että se on paholaisen keksintö ja paketti johon kuuluu kaikki mahdollinen - Ei tarvitse siis turhaan hotellin porteista pahaan maailmaan edes vaivautua.

Eli tepastelen siis pian pinkeissä speedoissa, drinkki kädessä kuin joku kukko tossa altailla ja iltaisin istun mummojen kanssa buffet pöydässä hikikarpalot otsalla kiiltäen järsimässä kanankoipea, kun taustalla soi I am sailing hissimuzakkiversiona. Olen syönyt ties mitä tavaraa ympäri atolleja, mutta nyt varmalla vedän jonkun fataalin myrkytyksen hotellin buffet pöydästä. Huh, tässä vasta kuulkaa joulutrippi tuleekin! Kaikkeahan pitää toki elämässä kokeilla, mutta kyllä tämä all-inclusive resort menee sinne pervoimpien juttujen listalle. Ei kestä päivänvaloa nämä hommat ei.

Hyvänä uutisena kuitenkin, että paikalliset Nils Ölgerssonit kuuluu ilmaisten asioiden listalle ja mikä parasta, niin kajakkeja saa myös käyttää vapaasti. Aionkin hyvin pian ladata kajakin täyteen kookoksia ja lähteä pakoon tsekkailemaan maisemia lahdelta käsin. Mahtavana tietona (tai väitteenä) myös, että hyttysiä ei muka täällä Mauritiuksella ole ollenkaan, eikä siis pelkoa malariasta tai denguesta? No joo, olen ennenkin kuullut näitä juttuja, että ei ole hyttyisä tai koiria ja sitten herään täynnä paukamia ja joku tuomiopäivän turre tuijottaa 20cm päässä naamasta verestävällä silmällään - eli katsotaan nyt kaikessa rauhassa. Toivottavasti täällä ei ainakaan ole sitä Madagascarin sihisevää torakkaa!

Mutta tunnelmat on kuitenkin loistavat ja suoraan meidän ikkunan edessä on iso palmu täynnä kookoksia. All-inclusive.

1 kommentti: