lauantai 24. joulukuuta 2011

Varpunen jouluaamuna

Vähän niin kuin joulua pukkais vissiin?

Vanhalla kissavainaalla oli aina toivomus (joka hyvin usein myös toteutui): varpunen jouluaamuna. Minulla se voisi olla lepakko jouluaamuna, mutta ei nyt tähän hätään löydetty sellaista mistään.

Viime joulu oltiin ihan suomessa hajoilemassa, sitä edellinen Carp-saarella (Palau) ja nyt täällä Mauritiuksella - eli vuoroin vieraissa. Mikäli uskomme Maya-intiaaneja, niin ensi vuoden joulusuunnitelmilla ei silleen ole kauhean kovaa kiirettä.



Jouluaaton aamu valkeni täällä aurinkoisena ja pehmeän lämpimänä  - niin kuin kaikki muutkin aamut. Mitä valkeaan jouluun tulee niin vaikka ei ehkä hiihtämään päästäkkään, niin kyllä täällä takuulla valkeampi joulu on kuin etelä-suomessa.

Hyvin miellyttävä ilma siis ja nämä kirkkaat oranssit puut tuo vielä kivaa värikästä tunnelmaa mukaan. Tämä puu on muuten nimeltään Flame Tree (liekehtivä puu) ja kukkii näin joulukuussa. Mauritiuksen lipussa punainen väri edustaa juurikin tätä puuta. Muutkin kasvit on ilmeisesti näin joulukuussa (keskikesä) rehevimmillään ja todellakin voin suositella tätä ajankohtaa reissulle - siis muuten kuin hintojen osalta.

Joulukoristeluja on hienosti laiteltu kauppoihin ja rannallekin tuli hiekkapukki - mikä oli varsin hieno idea. Eikä se näytä paikallisia muslimejakaan häiritsevän, vaan käyvät pukin lähellä hoitamassa omat menonsa ja menevät sen jälkeen uimaan. Hyvässä harmoniassa tuntuisi olevan täällä nämä uskonnot keskenään.

Haettiin aamulla hedelmäkiskalta tuoreet hedelmät ja marketista muut joulusärpimet. En tiedä onko täälläkin sähkönkulutus kovalla volyymilla näin jouluna, mutta kolme kertaa pimeni koko kauppa totaalisesti. Kaikille tissuttelijoille tiedoksi muuten, että Eteläafrikkalainen punaviini maksoi 4€/pullo. Ei paha.

Tämän vuotinen joulumenu banaaninlehdille aseteltuna on siis seuraavanlainen:

Miekkakalaa, graavilohta, salaattia, patonkia, kookosta, ananasta, mangoa, banaania, punaviiniä, joulusuklaata ja toki paikallista olutta (Blue Marlin). Jälkiruoaksi löytyy vielä kookossuklaajäätelöäkin. Oujea!


Aivan loistava jouluateria ja ei hirveästi tule mitään laatikkoja, sianihraa ja lipeäkaloja ikävä - jätän ne ilomielin muille. Pakko sanoa, että savustettuun miekkakalaan jäin jo seyshelleillä koukkuun ja nyt olen viimeistään ihan myyty. Yksi parhaita kaloja mitä voi ikinä mistään löytää. Ainut vaan, että jos se on joku uhanalainen laji niin palan kyllä ikuisissa kadotuksen liekeissä! Olen varmaan jo hävittänyt ainakin yhden kokonaisen kalan tältä pallolta.

Mutta joulun hyvänä tekona vietiin ruokajämät puiston dogeille ja ehkä näin hiukan hyvitettiin karmeita syntejämme. Ja teille, joille on ihan sama vaikka ihminen kuolisi nälkään katuojaan kunhan koiralle ei vaan anna suklaata, niin  tiedoksi, että ainoastaan koiran ruoansulatukselle toimivia ruokia annettiin - ei närästä, pieretä tai tule kariesta hampaisiin! Joo, nämä on pääasiallisesti ihan kilttejä koiria, mutta jos jätät jotain vartioimatta niin heti lähtee. Katjan sandaali meinasi lähteä jo kerran - ja olen myös todistanut kuinka kokonaisia pusseja ja kasseja lähtee dogien matkaan. Eli, jos jotain täällä häviää niin ei kannata heti alkaa syyttämään ihmisvarkaita.

Tällä hetkellä on aivan mieletön rakettien räiske ja musiikki pauhaa joka tuutista. Täällä ei ilmeisesti hirveästi "hiljennytä" joulun viettoon vaan otetaan kaikki ilo irti. Minun puolesta antaa paukkua vaan - party on!

Nyt kuitenkin hyvää joulua kaikille! Älkää hyvät ihmiset stressatko turhista ja nauttikaa vapaista.  Minä ainakin nautin ja lähden kohta uimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti