sunnuntai 8. tammikuuta 2012

La Belle Rodriguaise

Aamupala jatkoi siitä mihin illallinen jäi - kaikki loistavaa!

Oli tuoreita hedelmiä, uunituoretta leipää, munakasta, hunajaa, hilloja ja ties mitä. Aamiaisvaraslintukin toki haistaa hyvät mestat ja oli heti kytiksellä, mutta näihin herkkuihin en todellakaan päästänyt sitä iskemään ahnaita kynsiään. Haluaisin ehdottomasti himaan muovisen tai täytetyn mainalinnun, jonka voisin sitten laittaa ruokapöydän päähän kyttäämään kun syön aamupalaa - ja olisi samalla vähän aamujumppaakin kun huitoisi sitä pois varastelemasta ruokia. Hus, hus, et vie minun muroja! Luultavasti saisi samalla myös paperit lopulliseen oravanpyörästä irrottautumiseen.

Mutta hyvä oli siis tämä La Marmite Des Iles majoitus/ravintola ja jos paljon ylimääräistä fyrkkaa löytyy, niin tänne vaan sitä polttamaan. Minulla ei löydy, joten nyt vaihdetaan paikkaa - toiseen vähintään yhtä kalliiseen mestaan.

Saatiin jotenkin ihmeen kaupalla parin tunnin säätämisen jälkeen vielä kuljetuskin järjestymään ja ei kun hanaa ja neliveto laulamaan. Melkoinen offroad spesialisti täytyy nimittäin olla, että viitsii edes lähteä yrittämään meidän seuraavaan paikkaan, mutta päästiin kuin päästiinkin perille ja huonekin löytyi - joten viimeiset päivät Rodriguesilla ja ikävä kyllä koko reissulla voi nyt virallisesti alkaa.

Seuraavan kahden päivän majoitus on siis La Belle Rodriguaise ja sijaitsee niin hevon kuusessa, että sinne kun menet, niin siellä myös pysyt - mitään ei ole lähimaillakaan. Edes paikallisella sim-kortilla ei löydy minkäänlaisen puhelinverkon pihaustakaan ja ainut verkko on rikkinäinen kalaverkko tossa rannalla. Ihmismielellä ei voi käsittää miten tämä mesta on tänne rakennettu ja miten rakennustarvikkeet on saatu perille? Helikopteri ehkä?

Paikka on kuitenkin hyvin tyylikäs, edessä hohtaa sininen laguuni, rannat tässä edustalla on todella hienot, pieni uima-allas löytyy ja omistaja on saaren tunnettu keittiömestari - siinä lähtökohdat. Hinta taasen on melko kova - ja siinä loppukohdat monelle.

Juu, omistaja on hyvin miellyttävä herrasmies, mutta koska hinta on melko kova, niin tässä ei ikävä kyllä mitään mukavuuspisteitä jaeta ja arvostelu vedetään tiukalla linjalla. Tiedän hyvin tarkkaan minkälaista majoitusta milläkin summalla maailmalla saa, joten ihan turha heitellä mitään mainospuheita minulle - nyt katsotaan. 


Eilinen majoitus oli sisältä hienompi kuin ympäristöltään ja tässä taas on aivan toisinpäin - sisältä huoneet ei ole kovin kummoisia ja jotain trooppisuutta kaipaisi ehdottomasti lisää. Ympäristö taasen on oikein miellyttävä kukkineen ja hyvin hoidettuine puutarhoineen. Kelpaisi varmasti Kanervallekin. Verenhimoisia hyttysiä on ikävä kyllä illalla todella paljon.

Okei, mitä ensimmäiseen illalliseen tulee, niin vähän yllättäen joudun nyt toteamaan, että todella heikko esitys. Itse mestari ei tänään ollut paikalla ja sen kyllä huomasi. Tässä oli vähän kaikki hakusessa ja eiliseen tätä ei voi edes vertailla - niin suuri oli tasoero. Toivottavasti huomenna on parempi...


Tänään ei sitten oikeastaan muuta ehtinytkään tehdä kuin siirtyä tänne, käydä lehmien kanssa rannalla ja tehdä hiukan vaatehuoltoa - sinne meni se päivä. Ei paljon jää jälkipolville kerrottavaa.

Huomenna taas jotain muuta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti