perjantai 6. tammikuuta 2012

Konnankoukkuja kahdelle

Muutaman kerran satoi yöllä niin kovaa, että meinasi katto tulla niskaan ja epäiltiin jo hetkinen että Benilde on nyt saapunut kylään. Aamulla kuitenkin aurinko taas paistoi pilvettömältä taivaalta, eikä huolen häivää maan päällä. Hyvä, hyvä, sanoi mummo kun ...ääh ei jaksa.

Loppiaisperjantai aloitettiin hyvin juhlallisesti vetämällä muutama kookoskeksi aamupalaksi ja skootteroimalla sen jälkeen alas saaren etelärannikolle Port Sud Estiin.

Kumma kyllä opaskirja ei kerro tästä paikasta yhtään mitään, vaikka tämä on selkeästi saaren hienoin ajoreitti ja alhaalla on saaren hienoimpia rantoja. Ihme touhua. Sinisen laguunin hohtaessa edessä silmänkantamattomiin maisemat oli vähintäänkin henkeäsalpaavat! Välillä tuntuu, että opaskirjojen tekijät ei ole edes ikinä käyneet näissä paikoissa oikeasti. Minä kerron kuitenkin tässä ja nyt, että tuolta suunnalta löytyy makiaa mahan täydeltä.

Suosittelen myös ottamaan makiaa ja picnic eväät mukaan - on nimittäin varsin mainio picnic paikka. Suositeltavaa olisi myös viedä rojunsa takaisin, eikä vaan heitellä kamat pitkin ja poikin. Aivan hirveästi oli nimittäin muoviroskaa ympäriinsä.

Seuraavaksi kruisailtiin mäki takaisin ylös ja lasketeltiin kohti länttä ja lentokentää - suuntana Francois Leguat suojelualue. Koska nälkä alkoi kuitenkin olla jo huomattava, niin vedettiin vielä ennen opastetun kierroksen alkua paikan ravintolassa jotkut rodriguen style chickenit huiviin (6,70€) ja paikallista sitruunamehua päälle. Aika raakaa peliä oli syödä kanaa elävän kanan pyöriessä jaloissa ja tuijottaessa syyttävillä silmillään, mutta ihan kohtuuhyvä annos oli silti.

Opastettu kierros kesti pari tuntia ja konnia oli kuin Kakolassa konsanaan. Vanhin kilpikonna oli 95-vuotias, aivan julmetullisen kokoinen ja painoi reilusti yli 200 kiloa. Tämä oli ihan kiva kierros, koska konnien sekaan pääsi itse pyörimään, eikä vaan katselemaan jostain aidan takaa. Käytiin myös isossa tippukiviluolassa, mutta nämä luolakierrokset on minun mielestä suoraan sanottuna aina hiukan hohhoijaa osastoa. Kokonaisuudessaan kuitenkin kannattava reissu.

Takaisin ajettiin rantatietä ja nyt alkaa olla melko hyvin kaikki tiet täälläkin ajeltu läpi. Käytiin tankkaamassa vielä tankki täyteen ja nämä ajelut oli nyt ikävä kyllä tässä. Todella kivaa oli ja tätä suzukia tulee vielä ikävä kun 50cc kymcolla puksuttelen himassa turpa jäässä menemään.

Tässä meidän läheisessä rantapuistossa olikin tänään oikein kunnon bissettely ja rommittelu iltamat ja muutama Phoenix piti itsekin nautiskella illan ratoksi.

Huomenna vaihdetaan kämppää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti